zaterdag 6 september 2014

Pretty Little Liars


Toen ik deze vakantie America's Next Top Model van vorig jaar in 4 dagen had gezien, wilde ik iets anders gaan kijken. De Britney, Charlotte en Rachel waren obsessed door de amerikaanse serie Pretty Little Liars, dus ik besloot om maar eens te gaan kijken. In 4 weken keek ik 3 seizoenen. 

Tip: doe het niet. Het beheerst je leven,

PLL kort samengevat met zo min mogelijk spoilers:

Het gaat over 5 vriendinnen: Alison, Aria, Emily, Hanna en Spencer. Door Alison zijn ze samen gekomen, en zij is dan ook 'de leider' van vijven. Alison heeft iets met liegen, en geheimen. Iedereen vertelt haar zijn geheimen, ze vertrouwen Alison en zij heeft daar ook haar maniertjes voor. Op een nacht, dat de vriendinnen logeren, verdwijnt Alison, niemand weet wat er is gebeurd. Als na een jaar Alison's lichaam wordt gevonden, krijgen Emily, Hanna, Aria en Spencer een bericht van A. A weet alles van ze, en bedriegt en bedreigt ze hier mee. Hun leven wordt compleet beheerst. Zal het ooit weer normaal worden? En komen ze er ooit achter wie A is?

Als je het wilt weten, hier is de tip dat er 8 seizoenen zijn.

Ik vind het een geweldige serie. Het is dramatisch, en ook heel realistisch, er zit liefde in, maar het zou ook een detective serie kunnen zijn. Soms is het eng, maar de karakters zijn ook humoristisch. Gewoonweg A-mazing :) .Ze hebben ook alle 4 een eigen verhaallijn, die te maken heeft met het ontmaskeren van A en relaties. De karakters zijn ook heel leuk omdat ze allemaal zo anders zijn. En de acteurs en actrices zijn ook geweldig.

Alison Dilaurentis wordt gespeeld door Sasha Pieterse
Aria Montgomery wordt gespeeld door Lucy Hale
Emily Fields wordt gespeeld door Shay Mitchell
Hanna Marin wordt gespeeld door Ashley Benson
Spencer Hastings wordt gespeeld door Troian Bellisario

Ik kijk PLL online, op Megashare of op Videoweed, maar op Putlocker kan je het ook kijken. Op Netflix trouwens ook.

Tips:
1. Hoe graag je ook foto's wilt zien op insta en google en hoe graag je ook meer wilt weten, ZOEK NIET OP PRETTY LITTLE LIARS TOT JE ALLE SEIZOENEN HEBT GEKEKEN. Echt gewoon niet doen, je ziet 100% zeker een spoiler, en dat haalt alle lol ervan af.
2. Als je van je vrije tijd houdt, begin er niet aan, het beheerst zoals ik al zei, je leven.  Aan de ene kant op een goede manier, het is gewoon geweldig, maar aan de andere kant, je wordt zo obsessed dat je echt 95% van je tijd er mee bezig. Not just me.
3. Zoek iemand in de buurt die het ook wil gaan volgen, het is leuk als je er met iemand over kan praten. Maar zorg er wel voor dat je niet allebei in een ander seizoen zit, dan is het echt moeilijk om niet te spoilen. Ik spreek uit ervaring.

Naast alle waarschuwingen, is het geweldig als je PLL in je leven hebt. Just sayin'

Op een een of andere manier lukt het niet met foto's dus sorry daarvoor.

Iemand die zijn obsessie met mij wil delen? En niet verder is dan season 4 episode 24? You're welcome :)

kisses
 -A
-E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

laat een comment achter: